Författarsamtal om boken "Samtalsterapi"

Kristoffer Pettersson den 18 januari, 2021
I januari genomförde vi ett välbesökt digitalt författarsamtal med Niklas Törneke och Jonas Ramnerö om deras nya bok Samtalsterapi: Språket som kur och krämpa.

Författarnas perspektiv på boken

Vi har tidigare skrivit en recension av boken Samtalsterapi: språket som kur och krämpa. Den här gången ville vi få en lite mer personlig inramning av ämnet. Vi var särskilt intresserad av att fråga vad som fick dem att skriva boken, hur de ser på samtalets roll i psykoterapi i stort samt varför de anser att samtal inte står mer i fokus vid diskussioner i psykoterapiområdet.

Intervjun genomfördes över Zoom och hade ungefär 70 deltagare. Niklas och Jonas bjöd på intressanta och tänkvärda reflektioner som är väl värda att lyssna på även för erfarna kliniker.

Ta del av intervjun

Intervjun spelades in och finns tillgänglig för den som är intresserad: Författarsamtal med Niklas Törneke och Jonas Ramnerö.

Kurs i samtalsfärdigheter

För dig som vill vässa din förmåga att använda språket med större träffsäkerhet i kliniska samtal så håller Niklas Törneke i slutet av våren en kurs med titeln Färdigheter för att arbeta med samtalsterapi här på Mendeleo.

Illustration - två ansikten med symboler som ägnar sig åt kommunikation i samtalsterapi
Artikeln är skriven av Kristoffer Pettersson
Kristoffer Pettersson är legitimerad psykolog med lång erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete, handledning och utbildning. Sedan 2020 driver han Mendeleo tillsammans med Kristin Hägglöf och Elin Wesslander.

Hans intressen inom klinisk psykologi spänner över ett brett område. Han har sin grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (kbt) men har också fördjupat sig i affektfokuserad psykoterapi. Förutom att arbeta på Mendeleo doktorerar han på Mälardalens högskola.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande artiklar

info@mendeleo.se
Kristin Hägglöf
070 - 144 80 68
Kristoffer Pettersson
073 - 556 37 48
Elin Wesslander
073 - 423 37 52
Logotyp för Mendeleo AB, föreställer ett stort M med texten Mendeleo utbildning - Företaget tillhandahåller fortbildande insatser med fokus på tillämpad psykologi för yrkesverksamma inom vård och omsorg.
cloud-checkpicturephone-handsetmap-markerscreenthumbs-uplist