Den här kursen ger dig möjlighet att reflektera kring och fördjupa kunskaperna om vad som gör oss hälsomässigt hållbara i en bransch som ofta innebär emotionella påfrestningar och hög arbetsbelastning.
Kursens innehåll
Kursen är upplagd som en interaktiv workshop där gruppövningar varvas med eget arbete och reflektion kring kursens ämne. Vi reflekterar på ett systematiskt sätt tillsammans kring de belastningar vi utsätts för, och hur vi kan hantera dem på olika sätt, med olika konsekvenser som följd. Det är en lättsam halvdag med ett djupt och viktigt budskap. Efter vår halvdag tillsammans kommer du att ha många tips och idéer om vad som kan göra just dig hållbarare i din professionella vardag.
Frågor som berörs under kursen är bland annat:
Vad menar vi med ”hållbar”? Om emotionella påfrestningar, arbetsbelastning, stress och hälsa.
Vi reder ut begrepp som compassion fatigue, secondary traumatic stress, burnout och utmattningssyndrom, och vad som anses vara förebyggande åtgärder för dessa tillstånd
Om yttre och inre krav, och de skilda strategierna för att hantera dem
Hur lång tid tar en viss arbetsuppgift, egentligen?
Är du nöjd själv – hur utvärderar du din arbetsinsats?
Aktivitetsbalansering för oss själva – om mikropauser, aktivitetsväxling och hur en aktivitet kan bli vilsammare
Om att ta hand om sin fysiska hälsa för att må bra psykiskt utan krav
Kursen vänder sig till
Kursen riktar sig till dig som arbetar i ett yrke som karaktäriseras av kontakt med patienter, brukare eller klienter: psykologer, läkare, kuratorer, sjuksköterskor, socialsekreterare med flera.
Datum och tid
9 april 2021, klockan 9.00-12.00
Lokal och plats
Stockholm
Pris
Företag
1 300 kr exkl. moms
Privat
1 300 kr inkl. moms